Uttalanden

Dela Hansford

Dela Hansford, 76, från Hampshire. Två år efter att hon lade märke till ett litet sår, som inte ville läka på hennes högra smalben, stod Dela Hansford inför en amputation av benet. Efter behandling med Kerecis Omega3 Wound skin graft läkte hennes sår och räddade hennes ben från amputation.

Delas berättelse

“Det första såret uppkom efter att jag slog mitt ben på en stol i september 2013. Såret var som en blodblåsa och jag trodde det skulle försvinna”, säger hon. ”Jag höll det rent och såg efter det, men det blev större och efter drygt en månad senare uppsökte jag min läkare som lade ett förband om det. Men såret läkte inte och under sex månader tillkom 4 stycken nya sår. De blev väldigt stora, två var ungefär lika stora som mina handflator och väldigt djupa, nästan ner till senan. De var så djupa att jag i april förra året fick veta att amputation av underbenet kunde vara en klart möjlig behandling.”
​​​​​​​
Fru Hansford hörde om Kerecis-behandlingen genom sin dotter Pamala, som bor på Island, och som säger: “Jag föreslog för min NHS konsult att vi prövar denna behandling.”  Behandlingen började i juli 2014. ”Det gjorde en enorm skillnad”, säger fru Hansford. ”Såren började läka direkt – och man kunde se en förändring nästan inom ett par dagar. Fyra stycken har läkt och ett är på väg att läka – det är mindre än hälften så stort som det var från början. Så fort de började med behandlingen kände jag mig själv mycket bättre”.

Läs mer: http://www.dailymail.co.uk/health/article-3192866/Plaster-fish-skin-heals-chronic-leg-ulcers-Natural-scaffold-encourages-patient-s-tissue-grow-it.html
Dela Hansford Hampshare klipptDela Hansford Hampshare klippt
Dela Hansford Hampshare klippt